6. Pješadijska brigada

Zapaženo učešće pripadnika 6.pbr na sportskom takmičenju u atletici

26.9.2014

U kasarni „Kozara“ i na gradskom stadionu u Banjaluci održano je sportsko prvenstvo Oružanih snaga BiH u atletici.

Uz učešće takmičara iz svih jedinica OS BiH, takmičenje je održano od 22. do 24.09.2014. godine. Kao i prethodnih godina veliku pomoć u organizaciji takmičenja pružili su sportski radnici iz FK „Borac“.

Svi učesnici na takmičenju su pokazali veliku volju i zalaganje da bi postigli što bolje rezultate, iako vremenski uslovi nisu bili idealni zbog kiše i hladnog vremena.
U velikoj konkurenciji pripadnici 6. pješadijske brigade, na čelu sa kapitenom ekipe kapetanom Stevicom Stevanovićem, postigli su zapažene rezultate. U konkurenciji muškaraca ekipa 6.pbr osvojila je prvo mjesto ekipno, a u sveukupnom plasmanu osvojeno je treće mjesto.

Najistaknutiji pojedinici u ekipi su bili vojnik Branko Tovilović, koji je osvojio prvo mjesto u disciplini 1.500 metara i treće mjesto u disciplini 3.000 metara, te vojnik Alen Bartulović koji je osvojio prvo mjesto u disciplini skok u dalj. U konkurenciji djevojaka posebno se istakla vojnik Sanela Kasić koja je osvojila prvo mjesto u najtežoj disciplini, trčanju na 10.000 metara.

Info 6.pbr