6. Pješadijska brigada

Zapaženo učešće pripadnika 6. pbr. na sportskom takmičenju u Orjentacionom trčanju

16.10.2014

Pripadnici 6. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH učestvovali su na sportskom takmičenju u Orjentacionom trčanju na nivou Oružanih snaga BiH koje je realizovano od 13. do 15.10.2014. godine na području i poligonima kasarne „Zaim Imamović“ u Pazariću.

Pripadnici 6. pješadijske brigade postigli su zapažene rezultate, te u disciplini Orjentaciono trčanje „Štafeta“ osvojili prvo mjesto. Takođe, prvo mjesto osvojeno je u ekpinom plasmanu u disciplini Orjentaciono trčanje „Srednja staza“ za žene, a u ukupnom plasmanu ekipa 6. pbr osvojila je drugo mjesto. Drugo mjesto, pripadnici ove brigade su osvojili i u ekipnom plasmanu u disciplini Orjentaciono trčanje „Duga staza“ za muškarce, a treći su bili u ekipnom plasmanu u diciplini Orjentaciono trčanje „Srednja staza“ za muškarce.

Najistaknutiji pojedinici u ekipi su bili: vojnik Sanela Kasić koja je osvojila prvo mjesto u pojedinačnom plasmanu u disciplini Orjentaciono trčanje „Srednja staza“ za žene i vojnik Branko Tovilović koji je osvojio prvo mjesto u pojedinačnom plasmanu u disciplini Orjentaciono trčanje „Duga staza“ za muškarce.Vojnik Đoko Bursać osvojio je drugo mjesto u pojedinačnom plasmanu u disciplini Orjentaciono trčanje „Srednja staza“ za muškarce.

Info 6. pbr.