6. Pješadijska brigada

Realizovan „Rekreativni kros na 4000 metara“

6.11.2014

U skladu sa Godišnjim Planom rada Komande artiljerijskog bataljona 6. pješadijske brigade OS BiH za 2014. godinu, 29.10.2014. godine realizovan je „Rekreativni kros na 4000 metara“.

Rekreativni kros je realizovan na ruti: kasarna Vojvoda Radomir Putnik - Doboj“ (Miljkovac) -,,SFOR-ovski put- ul. Nikole Tesle - ul. Jug Bogdana - ul. Cara Dušana - Vojvoda Radomir Putnik- Doboj“. Učesnici krosa su bili: OS BiH, jedinica za podršku MUP-a Doboj Jug, MUP Doboj Istok, Crveni križ Doboj, i kao podrška krosu bili su Vatrogasna jedinica i Dom zdravlja Doboj.

Ovaj kros realizovan je kroz civilno-vojnu saradnju radi promocije sporta, kao i druženja sa civilnim strukturama sredine u kojoj obituje artiljerijski bataljon. Kros je bio, kako je istaknuto ovom prilikom, rekreativnog karaktera tako da su svi učesnici ujedno i pobjednici.

Odziv civilnih struktura je bio odličan. Poslije rekrativnog krosa komandant artiljerijskog bataljona, pukovnik Dejan Pejičić se zahvalio učesnicima na odzivu i pozvao ih na prigodno druženje.

Učesnici krosa su zahvalili na pozivu i predložili da se slične aktivnosti i češće organiziraju.

Info: 6.pbr