6. Pješadijska brigada

Obilježavanje Dana OS BiH u Orašju

6.11.2014

Na lokaciji 3/6.pbr OS BiH na nogometnom stadionu „GOAL“ Orašje, u saradnji sa lokalnom zajednicom, 05.11.2014. godine obilježen je Dan Oružanih snaga BiH.

U sklopu obilježavanja Dana OS BiH
, pripadnici OS BiH predstavili su se taktičko-tehničkim zborom i operativnim sposobnostima OS BiH. Vojni orkestar je izvodio melodije i marševe,  Počasna jedinica strojeve radnje na mjestu, dok je Tim vojne policije izveo prikaz borilačkih vještina. Također, EOD tim izveo je prikaz uništavanja eksplozivnih naprava koristeći robot, a na TTZ-u prikazana su sredstva veze, pješadijsko naoružanje, deminerska oprema i oprema vojne policije.

Pored gore navedenih aktivnosti odigran je i malonogometni turnir, na kojem su učestvovale ekipe srednjih škola iz Orašja, osnovne škole Orašje i pripadnika 3. pb OS BiH. Nakon završetka turnira, pukovnik Slobodan Simić i pukovnik Mato Zrimić uručili su predstavnicima škola zahvalnice za učešće na turniru.

Na obilježavanju ovog značajnog dana za pripadnike OS BiH, bili su prisutni predstavnici iz političkog i civilnog života koji egzistiraju na prostoru Posavskog kantona, te učenici i prosvjetni radnici srednjih škola iz Orašja, osnovnih škola iz Orašja, Donje Mahale, Tolise, Oštre Luke – Bok i Domaljevca, kao i predstavnici lokalnih medija.

Poslije prikaza operativnih sposobnosti i TTZ-a svim učesnicima manifestacije poslužen je vojnički grah.

Info: 6.pbr