6. Pješadijska brigada

Obilježavanje Dana Oružanih snaga BiH u Sanskom Mostu

13.11.2014

U sklopu aktivnosti obilježavanja Dana Oružanih snaga BiH, a na osnovu Plana angažovanja komandi i jedinica 6. pješadijske brigade OS BiH, 11.11.2014. godine na području općine Sanski Most realizirana je aktivnost cjelodnevne prezentacije snaga i sredstava OS BiH u saradnji sa organima lokalne zajednice.

Program je podrazumijevao održavanje turnira u malom fudbalu u Gradskoj sportskoj dvorani, prezentacija aktivnosti i sredstava jedinica iz sastava Brigade taktičke podrške odnosno počasne jedinice, jedinice vojne policije i deminerske jedinice, te TT izložba pješadijskog naoružanja 2. pješadijskog bataljona 6. pbr. Kompletna aktivnost je okončana spektakularnim cjelovečernjim koncertom združenog orkestra Muzičke akademije Sarajevo, Akademije scenskih umjetnosti iz Banja Luke i Vojnog orkestra OS BiH, pred više stotina građana općine Sanski Most, te pripadnika OS BiH.

Aktivnost je izazvala veliko interesovanje građana općine Sanski Most, kao i učenika osnovnih i srednjih škola, koji su svojim prisustvom pokazali apsolutnu opravdanost održavanja ovakvih i sličnih događaja.

Info: 6.pbr