6. Pješadijska brigada

Godišnja analiza obuke 6. pješadijske brigade OS BiH

19.11.2014

Godišnja analiza obuke 6. pješadijske brigade OS BiH realizovana je 17.11.2014. godine u kasarni “Kozara“ u Banja Luci, kojoj je prisustvovao i komandant Operativne komande OS BiH general major Dragan Vuković.

Tokom brifinga upriličenog tim povodom, obratili su se komandant 6.pbr brigadni general Radovan Ilić i načelnik štaba 6.pbr pukovnik Slaven Blavicki. Bila je i ovo prilika da komandanti i komandiri potčinjenih jedinica 6.pbr izvrše analizu realizirane obuke za 2014. godinu, te prezentiraju finansijske pokazatelje sa utroškom resursa u realizaciji glavnih događaja, sa akcentom na naučene lekcije iz oblasti obuke.

Između ostalog, ovom prilikom je izvršena analiza izvedenih vježbi jedinica 6.pbr u 2014. godini, te izvedene obuke u pružanju pomoći civilnom stanovništvu u slučaju požara, poplava i zemljotresa, obuke u zimskim i ljetnim uvjetima, kao i individualne obuke. Također, predstavljene su smjernice za rad u oblasti obuke u narednom periodu i kalendar sa glavnim događajima obuke i izvođenja vježbi u 2015. godini.    

Info: 6.pbr