6. Pješadijska brigada

Obilježavanje ,, Dana OS BiH“ u Doboju

27.11.2014

U skladu sa Planom obilježavanja ,,Dana OS BiH - saradnja sa lokalnim zajednicama“, 19.11.2014. godine, pripadnici Artiljerijskog bataljona/6.pbr OS BiH, su u saradnji sa lokalnom zajednicom i civilnim strukturama grada Doboja, organizovali i realizovali sljedeće aktivnosti: sportske aktivnosti (turnir u malom -fudbalu), prezentacija operativnih sposobnosti OS BiH i zajednički ručak.

Aktivnosti su realizovane na ,,Rukometnom igralištu“ u Doboju. Na sportskim aktivnostima (mali fudbal) su učestvovale 4 sportske ekipe i to: Ekipa art. bataljona, Ekipa studenata VPTŠ - Doboj, Ekipa vatrogasne jedinice i Ekipa Doma zdravlja - Doboj.

Tom prilikom prvo mjesto na turniru-mali fudbal je osvojila Ekipa studenata VPTŠ - Doboj, a svim učesnicima turnira su na prigodan način uručene zahvalnice.

Nakon toga svim prisutnim gostima prezentovene su ,,Operativne sposobnosti OS BiH“, po protokolu i to sljedeće jedinice: Vojni orkestar OS BiH, Počasna jedinica OS BiH i Bataljon vojne policije i Deminerski bataljon. Posebno je bilo atraktivno izvođenje pokazne vježbe pripadnika Vojne policije i Deminerskog bataljona brTP, kao i taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme za učenike osnovnih i srednjih škola grada Doboja.  

Pored komandanta 6.pbr OS BiH, brigadnog generala Radovana Ilića, protokolarnim aktivnosti su prisustvovali predstavnici lokalne zajednice i civilnih organizacija grada Doboja, te predstavnici medija.

Po završetku protokolarnih aktivnosti organizovan je tradicionalno vojnički-pasulj za sve učesnike aktivnosti.

Predstavnici lokalne zajednice grada Doboja su posebno istakli angažman pripdnika Artiljerijskog bataljona i OS BiH u cjelini, za vrijeme poplava koje su zadesile grad Doboj u 2014. godini, te da ovakve i slične aktivnosti doprinose izuzetnoj međusobnoj saradnji.

Info- 6.pbr

3 FOTO GALERIJA