6. Pješadijska brigada

Dobrovoljno davanje krvi pripadnika Artiljerijskog bataljona 6.pbr i Općinske organizacije ,,Crvenog krsta“ Grada Doboja

10.12.2014

U povodu obilježavanja Dana OS BiH, na lokaciji kasarne ,,Vojvoda Radomir Putnik“ u Doboju 26.11.2014. godine, pripadnici Artiljerijskog bataljona 6.pbr OS BiH, u saradnji sa lokalnom zajednicom i Službom za transfuziju krvi Opće bolnice-Doboj, organizovali su i realizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi sa pripadnicima Općinske organizacije ,,Crvenog krsta“ Grada Doboja.

Tom prilikom krv je darivalo ukupno 30 lica, od kojih 14 pripadnika Artiljerijskog bataljona 6.pbr OS BiH i 16 lica Općinske organizacije ,,Crvenog krsta“ Grada Doboja.

Tom prilikom, komandant Artiljerijskog bataljona pukovnik Dejan Pejičić pozdravio je sve prisutne i naglasio značaj ove dobrovoljne aktivnosti. On je istakao saradnju sa civilnim organizacijama Grada Doboja, posebno sa Općinskom organizacijom ,,Crvenog krsta“, koji su pozvali svoje volontere da se odazovu ovom humanom djelu, što je od neprocjenjive vrijednosti za obnavljanje rezervi krvi, kako ističu u Službi za transfuziju krvi Opće bolnice-Doboj.

Info-6.pbr