6. Pješadijska brigada

Prijem najuspješnijih sportista 6. pješadijske brigade

16.12.2014

Ovogodišnji svečani prijem za najuspješnije sportiste 6. pješadijske brigade OS BiH u 2014. godini održan je 16.12.2014. godine u kasarni “Kozara“ u Banja Luci.

Tom prilikom k
omandant 6. pbr, brigadni general Radovan Ilić u svom obraćanju istakao je izuzetan značaj sporta u ovoj jedinici. “Sport predstavlja veoma bitnu stavku u razvoju psihofizičkih sposobnosti svakog pojedinca i bez njegovog kontinuiteta nezamislivi su i zavidni rezultati“, naglasio je general Ilić.

Bila je ovo prilika za sumiranje ostvarenih rezultata i sportskih dostignuća, kako pojedinaca tako i ekipa u 6. pješadijskoj brigadi. Za brigadu 2014. godina, kada su sportski rezultati u pitanju, može se konstatovati da je bila uspješna, što potvrđuje pehar i diploma za osvojeno drugo mjesto u sveukupnom plasmanu u svim zbirnim takmičenjima na nivou OS BiH.

Pored osvrta na rezultate i naglašavanje planova za narednu godinu, general Ilić je najuspješnijim pojedincima uručio pohvale za ostvarene sportske rezultate

Uz prigodno druženje prisutni sportisti su istakli zadovoljstvo na organizovanom prijemu čime se dokazuje vrijednovanje ostvarenih rezultata, kako pojedinca tako i ekipa, a što predstavlja i dodatni motiv za ostvarenje još boljih rezultata u narednoj godini.   

Info: 6.pbr