6. Pješadijska brigada

MAPEX vježba u Artiljerijskom bataljonu 6.pbr

4.3.2015

U skladu sa Godišnjim planom rada Komande Artiljerijskog bataljona 6.pbr OS BiH za 2015. godinu, u vremenu od 09.02. do 13.02.2015. godine, realizovana je MAPEX vježba sa pripadnicima Komande Artiljerijskog bataljona, na lokaciji kasarne ,,Vojvoda Radomir Putnik“- Doboj.

Primarni cilj vježbe je bio procjena rada ključnog personala, članova Štaba komande Artiljerijskog bataljona 6.pbr u ,,Procesu donošenja vojnih odluka“ (PDVO). 

Posebna pažnja poklonjena je pripremi personala za realizaciju vježbe, za čiji uspješan rad, smjernice je davao izvršni oficir, major Mato Jakić.

Na vježbi, 12.02.2015. godine, prisustvovao je i tim pripadnika Poljskog kontigenta EUFOR-a, koji su se posebno interesovali oko dokumentacije i produkata koji nastaju u ,,Procesu donošenja vojnih odluka“. 

Učesnici vježbe su pokazali veliku motivisanost za rad, umijeće i sposobnosti da racionalno i efikasno donose odluke koje su ključne u izvršenju misija bataljona, što je posebno istakao komandant Artiljerijskog bataljona, pukovnik Dejan Pejičić.

Info: 6.pbr