6. Pješadijska brigada

„Osnovni kurs za razvoj vođa“

6.3.2015

U 6. pbr je u toku realizacija „Osnovnog kursa za razvoj vođa“ koji je otpočeo 02.03.2015. godine i traje do 31.03.2015. godine. Kurs se realizuje na lokaciji kasarne „Kozara“ i na istom se nalazi 33 polaznika iz jedinica 6. pbr.

Na otvaranju kursa obratio se i komandant brigade, brigadni general Radovan Ilić i istakao važnost ovog kursa koja se ogleda u osposobljavanju vojnika za dužnost vođa drugih timova u pješadijskim jedinicama.

Također je istakao i bitnost primjene znanja vojnika tokom njihovog povratka u matične jedinice i rad na formacijskim mjestima, gdje bi se timska obučenost podigla na još veći nivo.

Glavni podoficir 6. pbr, zastavnik I klase Duško Milaković je istakao da su on i starješine podoficirskog kora 6. pbr odgovorni za realizaciju navedenog kursa. Svi pripadnici nastavne jedinice na komandirskim dužnostima su podoficiri iz sastava brigade i isti su u potpunosti pripremljeni za uloge u kojima se nalaze. Shodno Tematskom planu obuke realizovat će se 140 nastavnih sati, a u ulogama izvođača obuke angažovani su podoficiri i oficiri iz sastava brigade.

Glavni podoficir očekuje da će osposobljenost vojnika na ovim kursevima dati rezultate u podizanju sveukupne osposobljenosti timova u našim pješadijskim jedinicama.  

Info- 6.pbr