6. Pješadijska brigada

Situacijska terenska vježba pripadnika 1. pješadijskog bataljona

11.3.2015

Pripadnici 2. pješadijske čete 1. pješadijskog bataljona, u periodu od 02.03. do 06.03.2015. godine u kasarni „Žarko Zgonjanin“ u Prijedoru, izveli su Situacijsku vježbu (STX) koja je planirana Godišnjim planom obuke.

Cilj izvođenja ove vježbe je bila obuka svih pripadnika 2. pč u učešću misijama podrške miru gdje će se izvoditi operacije stabilnosti i sigurnostii što je i jedan od primarnih zadataka koji se postavljaju pred OS BiH. Pripadnici 2. pješadijske čete na čelu sa komandirom, kapetanom Pilipom Končarom su tokom vježbe pokazali veliku motivisanost da odgovore na sve postavljene situacije.

Rad pripadnika 2. pč je bio praćen i ocjenjivan od strane tima za ocjenjivanje iz sastava komande 1. pb, a cijeli tok vježbe su po ovlaštenju komandanta 6. pbr, brigadnog-generala Radovana Ilića kontrolisale starješine iz sastava komande 6. pbr.

Komandant  1. pb, major Savo Vidaković je dana 05.03.2015. godine obišao lokaciju kasarne u Prijedoru, lično se uvjerivši u maksimalnu angažovanost i predanost svih učesnika vježbe kako bi ona u potpunosti uspjela i zadovoljila standarde koji se propisuju za ovakav vid obuke, što na kraju i jeste bio krajnji rezultat na opće zadovoljstvo svih angažovanih pripadnika 1. pb.

Info- 6. pbr