6. Pješadijska brigada

Obilježen Dan planete Zemlje u Doboju

24.4.2015

Pripadnici 6. pbr su 22. 04. 2015. godine aktivno učestvovali u obilježavanju Dana planete Zemlje. Aktivnost je pravovremeno planski organizovana i potpuno iskoordinirana preko S- 5 komande 6.pbr, te sa nadležnim licima lokalne zajednice Doboja.

Nosilac aktivnosti u 6 pbr. je bio art. bataljon, a ukupno je iz sastava 6. pbr je učestvovalo 72 pripadnika (55 art. bataljon, 17 pripadnika 1/6 pbr i izviđačka četa 6 pbr). U ime Komande 6. pbr aktivnosti je prisustvovao pukovnik Slobodan Simić.

Nakon obraćanja predstavnika Američke ambasade na čelu sa ambasadoricom Kormak, te predstavnika lokalne zajednice grada Doboja, formirana je marševska kolona jedinica 6. pbr (komanda 6. pbr, 1pb, art. bat. izv. četa) i krenulo se na predviđeno mjesto za rad u blizini korita rijeke Bosne (priobalni dio pored objekta „Japanski most“ u Doboju). Potom se pristupilo uklanjanju i čišćenju otpadnog materijala (smeća, granja i dr.) koji je nastao kao posljedica poplava koje su zadesile grad Doboj. Pripadnici 6. pbr.su odgovorili dodijeljenom zadatku, te dostojno predstavili 6. pbr i OS BiH u cjelini, što je posebno istaknuto i primjećeno od strane odgovornih lica lokalne zajednice grada Doboja.

Info – 6. pbr  

5 FOTO GALERIJA