6. Pješadijska brigada

Posjeta inspekcijskog tima OS Srbije artiljerijskom bataljonu 6. pbr OS BiH po Sporazumu o subregionalnoj kontroli naoružanja

22.5.2015

Na osnovu odredbi Sporazuma o subregionalnoj kontroli naoružanja (Član IV), Opšteg mirovnog sporazuma u BiH, na lokaciji kasarne “VRP”- Doboj u zoni razmještaja artiljerijskog bataljona 6. pbr OS BiH, 20. 05. 2015. godine, boravio je inspekciji tim OS Republike Srbije, zajedno sa starješinama Verifikacijskog centra OS BiH ( Eskort tim) na čelu sa pukovnikom Branislavom Drobac.

Inspekcijski tim OS Republike Srbije predvodio je potpukovnik Vlastimir Milovanović, a pored navedenih u inspekciji su prisustvovali i pripadnici Poljskog kontigenta EUFOR- a na čelu sa pukovnikom Zbignjevim. te posmatrači iz OEBS –a i OSC-a.

U skladu sa odredbama Protokola o inspekciji i uputstvima pratećeg tima OS BiH, navedena lica primio je Izvršni oficir artiljerijskog bataljona major Mato Jakić, sa timom starješina komande bataljona i komadirima baterija., a koji su obezbjedili nesmetan pristup svim prostorijama i magacinima u nadležnosti artiljerijskog  bataljona na lokaciji kasarne “VRP”- Doboj.

Nakon brifinga u komadi artiljerijskog bataljona pristupilo se obilasku i kontroli magacinskih prostora, objekata i MTC- a, koja su bila predmet inspekcije, a po povratku u objekat komande izvršena je analiza rada.  Izraženo je zadovoljstvo zatečenim stanjem predmeta inspekcije u artiljerijskom  bataljonu.

Info- 6pbr