6. Pješadijska brigada

Obilježavanje krsne slave Vojske Repulike Srpske i 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka u Banja Luci

1.7.2015

Pripadnici 1. pješadijskog bataljona 6. pješadijske brigade su 28.06.2015. godine u porti crkve svetog velikomučenika Kneza Lazara u Banja Luci zajedno sa sveštenicima Srpske pravoslavne crkve općine Lazarevo organizirali obilježavanje Vidovdana, krsne slave Vojske Repulike Srpske i 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka.

Svetu liturgiju u crkvi „Lazarica“ služio je Njegovo Preosveštenstvo episkop banjalučki vladika Jefrem, a nakon liturgije i parastosa poginulim borcima uslijedio je i svečani ručak kojem je pored pripadnika bataljona i pripadnika drugih jedinica OS BiH prisustvovao i veliki broj predstavnika civilnih institucija grada Banja Luka, kao i pravoslavnih vjernika iz mjesne zajednice Lazarevo u kojoj se nalazi i kasarna Kozara.

Pokazalo se već tradiocionalnim da su pripadnici bataljona na čelu sa komandantom, majorom Savom Vidakovićem, zajedno sa sveštenicima Srpske pravoslavne crkve općine Lazarevo bili dobri domaćini i organizatori, te je obilježavanje jednog od najvećih pravoslavnih praznika proteklo planski i dostojanstveno. Komandant 6.pbr brigadni general Radovan Ilić je u pozdravnom govoru pozdravio sve prisutne, naglasio značaj Vidovdana i zahvalio se svim prisutnim, želeći da se svi ugodno osjećaju na pripremljenom svečanom ručku. Pripremljenu trpezu blagoslovio je epsikop banjalučki vladika Jefrem, te je nakon završetka svečanog ručka završeno i obilježavanje Vidovdana za 2015. godinu.

Info-6.pbr

3 FOTO GALERIJA