6. Pješadijska brigada

Sportsko prvenstvo 6. pbr u disciplini „Streetball“

27.8.2015

Na osnovu Plana sportskih takmičenja, 20.08.2015. godine u „Balon Sali“ u kasarni „Kozara“ - Banja Luka, održano je sportsko prvenstvo 6. pbr u disciplini „Streetball“, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U muškoj konkurenciji učestvovalo je šest ekipa, a u ženskoj dvije ekipe. Utakmice su odigrane po Bergerovom sistemu, a po zvaničnim FIBA pravilima. U sportskoj i fer atmosferi gledaoci su mogli uživati u majstorijama i umijeću koje su prikazale ekipe na prvenstvu. Nakon odigranih 15 utakmica u muškoj konkurenciji i jedne u ženskoj konkurenciji, najviše uspjeha su imale ekipe iz sastava 1. pješadijskog bataljona. Plasman ekipa u muškoj konkurenciji je sljedeći:

1.         A ekipa 1. pb

2.         B ekipa 1. pb

3.         2. pb

4.         Komanda 6. pbr

5.         3. pb

6.         Izviđačka četa

Što se tiče plasmana ekipa u ženskoj konkurenciji, prvo mjesto osvojila je ekipa 1. pb, a drugo mjesto ekipa 2. pb.

Najbolja igračica prvenstva je vojnik Jelena Šušnjar iz sastava ekipe 1. pb, a najbolji igrač prvenstva je vojnik Miloš Vidović iz sastava ekipe A 1. pb.

Na kraju prvenstva najuspješnijim ekipama i pojedincima su uručeni pehari i diplome.

Ovo prvenstvo je pored takmičarskog imalo i izborni karakter jer su najbolji određeni u sastav ekipe 6. pbr za učešće na Sportskom prvenstvu OS BiH, a koje će se održati u kasarni  „Rajlovac“ - Sarajevo.

Info- 6. pbr