6. Pješadijska brigada

Vojni ataše SAD u BiH posjetio Komandu 6.pješadijske brigade OSBiH u Banja Luci

6.11.2015

Komandu 6.pješadijske brigade Oružanih snaga BiH u kasarni “Kozara” u Banja Luci 05. 11. 2015.godine posjetio je vojni ataše SAD u BiH brigadir Marko Karas. Gosta je primio komandant 6. pbr brigadni general Radovan Ilić sa saradnicima.

U okviru posjete američkom vojnom atašeu prezentiran je informativni brifing na kome je upoznat sa trenutnim stanjem u Komandi i jedinicama 6.pbr, težišnim zadacima, kao i trenutnim aktivnostima jedinice i planovima za naredni period. Brigadir Karas se zahvalio na dobrodošlici, izražavajući zadovoljstvo posjetom i prezentiranim informacijama o aktivnostima 6.pješadijske brigade. Posebno je istakao da visoko cijeni profesionalizam pripadnika ove brigade i njihovo učešće i zalaganje u izvršenju misije “Odlučna podrška” u Afganistanu, kao i angažovanje 6.pbr za davanje kandidata za Rendžerski kurs.

Navedeni susret upriličen je u okviru posjete američkog vojnog atašea komandama i jedinicama Oružanih snaga BiH koje su smještene na lokaciji kasarne „Kozara“.

Bila je ovo nastupna posjeta brigadira Karasa, budući da je na dužnosti vojnog atašea SAD-a u BiH od augusta 2015. godine.  

Info-6.pbr