6. Pješadijska brigada

Redovna, godišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji 6.pbr

6.6.2017

Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji 6.pbr održana je 10.05.2017.godine i 01.06.2017.godine u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Republike Srpske u Banja Luci.

Ovu dragocjenu tečnost ovom prilikom dalo je 57 lica od kojih su najveći broj pripadnici 1.pješadijskog bataljona. Značajno je pomenuti da je u ovoj akciji evidentan određeni broj lica koja po prvi put učestvuju u akciji dobrovoljnog davanja krvi.

 

U Zavodu za transfuzijsku medicinu RS su posebno zahvalni na solidarnosti koju iskazuju pripadnici Oružanih snaga BiH, jer organizuju akcije više puta godišnje i uvijek u periodima kada su smanjene zalihe krvi.

 

Direktorica Zavoda za transfuzijsku medicinu RS dr. Gordana Guzijan je izrazila zahvalnost na uspješnoj saradnji sa 6. pješadijskom brigadom OS BiH koja traje već godinama. „Pripadnici ove brigade redovno se odazivaju našem pozivu i učestvujući u ovakvim humanitarnim aktivnostima i daju doprinos u obezbjeđivanju sigurnih i dovoljnih zaliha krvi“.

 

Vojnik Mirjana Plavšić je prvi put dala krv. Istakla je da je za vojnike bitno da učestvuju u ovakvim humanitarnim aktivnostima. Stariji vodnik I klase Dragan Nežić i vojnici Eldin Poturović  i Goran Živković više puta daju dragocjenu tečnost. Naglašavaju da to smatraju značajnim jer se time kontroliše i lično zdravstveno stanje te pomaže eventualno povređenim i unesrećenim osobama u različitim okolnostima.

 

Doktor Zoran Marković, ljekar u 6.pbr, od osnivanja brigade organizuje ovu vrstu aktivnosti. Između ostalog ističe da je „.. izuzetno značajno što se povećao broj pripadnika 6.pbr koji prvi put daju krv...“

 

U narednom periodu 6.pbr će u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Republike Srpske nastaviti ovu humanitarnu aktivnost.

 

info-6.pbr.