Operativna komanda

Izvršena primopredaja dužnosti Zamjenika komandanta Operativne komande OS BiH za operacije

11.8.2014

Ceremonija primopredaje dužnosti Zamjenika komandanta Operativne komande OS BiH za operacije, održana je 11.08.2014. godine, u Kampu Butmir, u Sarajevu.


U prisustvu članova porodice, brojnih gostiju, radnih kolega i svečanim strojem počasne jedinice, dosadašnji zamjenik komandanta OK OS BiH za operacije, brigadni general Sakib Forić, predao je dužnost brigadiru Mirsadu Ahmiću, koji je do sada obavljao dužnost načelnika Odjeljenja za upravljanje personalom u Upravi za personal ZŠ OS BiH.

Poslije dugogodišnje vojne karijere i deset godina uspješnog službovanja u Operativnoj komandi OS BiH, na dužnosti zamjenika komandanta OK OS BiH za operacije i na dužnosti zamjenika komandanta za resurse, brigadni general Sakib Forić odlazi u zasluženu penziju. U svom obraćanju prisutnima, komandant OK OS BiH general-major Dragan Vuković zahvalio se generalu Foriću na dosadašnjoj saradnji, ističući njegovu profesionalnost, temperamentnost i nesebični doprinos razvoju OS BiH, koji je general Forić pružio tokom službovanja u OK OS BiH. General Vuković je zaželio brigadiru Mirsadu Ahmiću puno uspjeha u radu na novoj dužnosti.

Brigadni general Sakib Forić se zahvalio radnim kolegama da dugogodišnjoj profesionalnoj i korektnoj saradnji u OS BiH. Posebnu zahvalnost general Forić je uputio svojoj porodici koja mu je bila motiv i podrška kroz cijelu vojničku karijeru.

Ceremoniji su prisustvovali i zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za resurse general-major Senad Mašović, komandant NATO štaba u Sarajevu brigadni general Cristopher J. Petty, načelnik štaba komande EUFOR-a brigadni general Andras Szucs, predstavnici vojno-diplomatskog kora u BiH i predstavnici NATO štaba u Sarajevu, EUFOR-a, komandi i jedinica OS BiH.

Info-OK OS BiH

6 FOTO GALERIJA