Operativna komanda

Posjeta Vojnog muftije OS BiH Komandi OK OS BiH

2.10.2014

Zamjenik komandanta Operativne komande OS BiH za resurse brigadni general Ivica Jerkić i zamjenik komandanta OK OS BiH za operacije brigadir Mirsad Ahmić primili su 02.10.2014. godine, u posjetu vojnog muftiju OS BiH Hadisa ef. Pašalića.

U pratnji Vojnog muftije bili su glavni imam OS BiH Nesib ef. Hadžić i brigadni imam Haris ef. Hadžić.

Na početku sastanka, brigadni general Ivica Jerkić je čestitao vojnom muftiji Pašaliću sretne predstojeće Kurban bajramske praznike. General Jerkić je informisao Vojnog muftiju o aktuelnim aktivnostima u OK OS BiH sa posebnim akcentom na proteklom CISM Fudbalskom kupu za mir - Sarajevo 2014, na kojem je reprezentacija OS BiH osvojila prvo mjesto. U razgovoru je potencirana važnost civilno-vojne saradnje kroz realizovanje vjerskih i sportskih sadržaja. Obostrano je inicirana ideja o organizovanju božićnih i bajramskih turnira u malom fudbalu u narednom periodu.

General Jerkić se zahvalio Vojnom muftiji na posjeti i vrlo uspješnoj saradnji sa Uredom vojnog muftije MO BiH i OS BiH. Vojni muftija OS BiH Hadis ef. Pašalić je za pripadnike islamske vjeroispovijesti u OK OS BiH, održao predavanje u povodu predstojećeg Kurban bajrama. 

Info-OK OS BiH