Operativna komanda

Operativnu komandu OS BiH posjetio predstavnik Ministarstva odbrane Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske za zapadni Balkan

16.9.2021

Zamjenik komandanta OK OS BiH za operacije brigadir Mirzet Lubenović primio je 13. septembra 2021. u posjetu brigadnog generala John Borowna predstavnika Ministarstva odbrane Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske za zapadni Balkan. Prijemu su prisustvovali i predstavnici Ambasade Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Sarajevu potpukovnik Andrew Tait Scots i gospodin Alan Talakić te izvršni oficir zamjenika komandanta OK OS BiH za operacije pukovnik Samir Imširović.

Brigadir Lubenović je generala Borowna upoznao sa rezultatima koje je Operativna komanda OS BiH ostvarila u prethodnom periodu te izazovima sa kojima se komande i jedinice OK OS BiH susreću u oblastima obuke, snabdijevanja, održavanja i personalnom popunom.


Tokom susreta vođeni su razgovori o aktivnostima i težišnim zadacima OK OS BiH sa akcentom na aktivnosti koje je realizovala bataljonska grupa lake pješadije (BGLP).


General Borown se zahvalio brigadiru Lubenoviću na prijemu i pruženim informacijama. Također, izrazio je očekivanja za dobrom saradnjom u predstojećem periodu.


Brigadir Lubenović se zahvalio na saradnji i podršci koju Ministarstvo odbrane Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske pruža Oružanim snagama BiH.


Info – OK OS BiH

4 FOTO GALERIJA