Operativna komanda

Delegacija Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške posjetila Operativnu komandu OS BiH

11.11.2021

Komandant Operativne komande OS BiH generalmajor Radovan Ilić primio je u posjetu 09. novembra 2021. godine, Delegaciju Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške koju je predvodio gospodin Geir Myrseth, Savjetnik MO Kraljevine Norveške za bilateralnu saradnju sa Bosnom i Hercegovinom.

Sastanku su prisustvovali pukovnik Dag Magne Lunde, predstavnik MO Kraljevine Norveške, gospodin Nesim Mutevelić, lični pomoćnik vojnog atašea i pukovnik Saša Lazarević lični pomoćnik Komandanta OK OS BiH.


Savjetnik Myrseth, je generalu Iliću, predstavio pukovnika Lundea, novog nerezidentnog vojnog atašea Kraljevine Norveške sa sjedištem u Beogradu – Republika Srbija.


Tokom posjete vođeni su razgovori o projektima iz Plana bilateralne saradnje Bosne i Hercegovine i Kraljevine Norveške za 2020. godinu koji, na žalost, zbog pandemije koronavirusa COVID-19 nisu realizovani, kao i o poljima na kojima Kraljevina Norveška može pomoći u budućnosti.


Na kraju susreta, Komandant Operativne komande OS BiH general Ilić se zahvalio na posjeti kao i na pomoći koju Kraljevina Norveška pruža Oružanim snagama BiH, a posebno u projektima deminiranja.


Info-OK

5 FOTO GALERIJA