Operativna komanda

Delegacija Ministarstva odbrane Kanade posjetila Operativnu komandu OS BiH

19.11.2021

Komandant Operativne komande OS BiH generalmajor Radovan Ilić primio je 17. novembra 2021. godine u posjetu delegaciju Ministarstva odbrane Kanade pukovnika Jean Bernierа nerezidentnog vojnog atašea Kanade sa sjedištem u Beogradu, Republika Srbija i gospođu Nathalie Niedoba savjetnika Ambasadora Kanade u Berlinu, Savezna Republika Njemačka.

Tema sastanka bila je trenutna politička situacija u Bosni i Hercegovini i njen uticaj na funkcionisanje Operativne komande OS BiH i Oružanih snaga BiH u cjelini.


Komandant Operativne komande OS BiH general Ilić istakao je da političku situaciju u zemlji osjećaju svi pripadnici OK OS BiH ali da ista, trenutno, nema uticaj na realizaciju misije Operativne komande OS BiH i izvršavanje redovnih zadataka i obaveza u potčinjenim komandama i jedinicama.


Gosti su se zahvalili generalu Iliću na prijemu, a na kraju susreta usaglašena je i tema za naredni sastanak, po kojoj će se razgovarti o eventualnoj donaciji Kanade, Oružanim snagama BiH u vidu transportnih sredstava.


Info-OK OS BiH