Operativna komanda

Posjeta vojnog atašea SAD u BiH Operativnoj komandi OS BiH

4.10.2022

Komandant OK OS BiH generalmajor Radovan Ilić primio је u nastupnu posjetu novog vojnog atašea SAD u BiH brigadira Erica Adamsa sa njegovim zamjenikom majorom Timothy Speaceom, 26. septembra 2022. godine u prostorijama OK OS BiH u kampu Butmir.

Tokom posjete, komandant OK OS BiH, generalmajor Radovan Ilić, je upoznao brigadira Adamsa sa strukturom i zadacima koje OK OS BiH u skladu sa svojom dodjeljenom misijom izvršava. Takođe, general Ilić, je posebno naglasio da će se u narednom periodu OS BiH suočiti sa nedostatkom obučenog pilotskog i zrakoplovno-tehničkog kadra za održavanje helikoptera, a posebno je apostrofiran nedostatak rezervnih dijelova za m/v HMMWV.

Vojni ataše SAD u BiH brigadir Erik Adams se zahvalio generalu Iliću na prijemu te tom prilikom iskazao zainteresovanost za izazove sa kojima se suočava OK OS BiH tokom realizacije zadataka, kao i mogućnosti pružanja pomoći OS SAD u prevazilaženju tih izazova.

Na kraju posjete general Ilić se zahvalio brigadiru Adamsu na posjeti te mu poželio puno uspjeha u radu na novoj dužnosti.

Info – OK OS BiH