Brigada taktičke podrške

Pripadnici Oružanih snaga BiH posjetili mališane na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu.

30.12.2010

Nakon što je 29.12.2010. godine upriličena podjela novogodišnjih paketića za djecu pripadnika Oružanih snaga u kasarni Rajlovac u Sarajevu, pripadnici Oružanih snaga BiH su 30.12.2010. godine posjetili mališane koji leže na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu.

Nakon što je 29.12.2010. godine upriličena podjela novogodišnjih paketića za djecu pripadnika Oružanih snaga u kasarni Rajlovac u Sarajevu, pripadnici Oružanih snaga BiH su 30.12.2010. godine posjetili mališane koji leže na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu. Razlog ove posjete bilo je druženje uz novogodišnje paketiće koje su pripadnici OS BiH za njih obezbjedili iz vlastitih sredstava.

Ova aktivnost održava se već drugu godinu, i redovna je aktivnost u sklopu organizacije dodjele novogodišnjih paketića za djecu pripadnika OS BiH, te se nadamo da će nastaviti i ubuduće. U posjetu mališanima na Pedijatrijskoj klinici bili su vojnici različitih rangova i rodova od vojnika, vojnika iz Počasne jedinice, oficira, do pilota, što je bila prilika za druženje i razgovor.

Komandant lokacije kasarne „Rajlovac OS BiH“, brigadir Esad Šejtanić, naglasio je da je ova posjeta samo mali znak naše pažnje prema djeci koja su nam uvijek dobro došla, a i često smo domaćini posjetama malih školaraca kasarnama širom BiH. Svrha današnje posjete Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu bila je izmamiti osmijeh i uljepšati barem jedan dan ovim hrabrim mališanima.
Pokretači ove humane akcije su Brigada taktičke podrške i 2. helikopterski eskvadron, a odazvale su se sve jedinice OS BiH koje su smještene na lokalitetu Sarajeva.