Brigada taktičke podrške

Obilazak polaznika kursa komunikacija i informatičkih sistema

14.3.2011

Brigadir Esad Šejtanić, komandant Brigade taktičke podrške i brigadir Osmana Aitača, šefa Tima EUFOR-a sa delegacijom, 03.03.2011.godine posjetili su Bataljon veze brTP na Palama i polaznike kursa „Komunikacije i informatički sistemi“ koji se održava u kasarni „Miloš Obilić“ na Palama.

Brigadir Esad Šejtanić, komandant Brigade taktičke podrške i brigadir Osmana Aitača, šefa Tima EUFOR-a sa delegacijom, 03.03.2011.godine posjetili su Bataljon veze brTP na Palama i polaznike kursa „Komunikacije i informatički sistemi“ koji se održava u kasarni „Miloš Obilić“ na Palama. Ovom prilikom brigadir Aitač izrazio je zadovoljstvo načinom izvođenja obuke, te uslovima za nastavak 2.ciklusa i pohvalio Bataljon veze zbog nesebičnog angažovanja na obezbjeđenju uslova da se ovi kursevi uspješno realiziraju.

Dva oficira iz sastava ovog bataljona završila su vojne akademije u grčkoj odnosno turskoj vojsci, te su uključeni kao ispomoć u prevođenju tokom izvođenja obuke od strane EUFOR.a. U obraćanju komandantu brTP brigadir Aitač je izrazio nadu da će ostala informatička oprema stići na vrijeme i biti instalirana kako bi polaznici ovog kursa mogli nesmetano da nastave sve predviđene cikluse obuke.
Komandant brTP brigadir Šejtanić Esad je zahvalio brigadiru Aitaču na nesebičnoj pomoći od strane EUFOR-a i njemu lično, te predavačima iz sastava OS Grčke koji trenutno izvode obuku. Polaznicima kursa je naglasio da se od njih očekuje da će stečena znanja primjenjivati u jedinicama. Komandant bataljona veze, major Bradić Željko zahvalio se gostima uz obećanje da će Bataljon veze i dalje davati nesebičnu podršku za nesmetano izvođenje obuke, uz nadu da će kabineti za obuku biti opremljeni za naredni ciklus obuke.

Info: BrTP