Brigada taktičke podrške

Posjeta njemačkih generala kasarni „Rajlovac OS BiH“

12.4.2011

Vojnu lokaciju „Rajlovac OS BiH“ 08.04.2011. godine obišli su general Von Wilcken šef Odjela za sigurnost i saradnju OSCE misije u Bosni i Hercegovini i penzionisani general njemačke vojske Oerdin.

Vojnu lokaciju „Rajlovac OS BiH“ 08.04.2011. godine obišli su general Von Wilcken šef Odjela za sigurnost i saradnju OSCE misije u Bosni i Hercegovini i penzionisani general njemačke vojske Oerdin. General Oerdin je bio na čelu njemačkog kontigenta SFOR-a koji je bio smješten na lokaciji Rajlovac.

Generale su ispred OS BiH na lokaciji kasarne „Rajlovac OS BiH“ dočekali inspektor iz OK OS BiH brigadir Dragan Radišić, komandant Bataljona vojne policije pukovnik Edin Rahić, pomoćnik Načelnika štaba za civilno-vojnu saradnju brTP major Admir Delić i Glavni podoficir brTP zastavnik I klase Emin Dervišević.

Posjetiteljima je u prostorijama Komande Brigade taktičke podrške upriličen informativni brifing o vojnoj lokaciji „Rajlovac OS BiH“ čiji je nosilac Brigada taktičke podrške sa komandantom brigadirom mr. Esadom Šejtanićem.

Nakon kratkog informisanja o osnovnim karakteristikama vojne lokacije „Rajlovac OS BiH“ gosti su uz pratnju domaćina obišli i samu lokaciju te se podsjetili na dane kada su ovdje boravili u sastavu snaga SFOR-a.

Odjel za civilno – vojnu saradnju Komande brTP
e-mail: informisanjebrtp@gmail.com