Brigada taktičke podrške

Sanacija lokalnog makadamskog puta u Glamoču

18.4.2011

U toku su inžinjerijski radovi na teritoriji općine Glamoč gdje pripadnici inžinjerijskog.bataljona vrše sanaciju lokalnog makadamskog puta od kasarne „Glamoč“ u Glamoču do vojnog poligona “Odlučna Barbara” u dužini od oko 15 kilometara.

U toku su inžinjerijski radovi na teritoriji općine Glamoč gdje pripadnici inžinjerijskog.bataljona vrše sanaciju lokalnog makadamskog puta od kasarne „Glamoč“ u Glamoču do vojnog poligona “Odlučna Barbara” u dužini od oko 15 kilometara. Sanacija ove putne komunikacije, koja je oštećena usljed oborinskih padavina, je od velikog značaja za stanovništvо okolnih sela pošto im navedena komunikacija predstavlja jedinu vezu sa urbanim dijelom općine i osigurava osnovne uslove za normalan život i rad. Mještani lokalnih sela su puni hvale za pripadnike inžinjerijskog bataljona OS BiH gdje posebno ističu njihovo zalaganje i profesionalnost kao i spretnost i domišljatost kada tokom izvođenja radova naiđu na problem koji odmah rješavaju „u hodu“ ne gubeći ni vrijeme ni volju za daljim radom.
Aktivnosti inžinjerijskog bataljona na navedenoj trasi lokalnog puta ogledaju se kroz nasipanje i nivelisanje puta te pročišćavanje i trasiranje odvodnih kanala. Materijal koji se koristi za izvođenje radova se većim dijelom iskopava i dovozi sa šireg područja poligona “Odlučna Barbara”. Do sada je na navedenoj putnoj komunikaciji u potpunosti završeno uređenje oko 2 km puta.

Odjeljenje za civilno – vojnu saradnju Komande brTP