Brigada taktičke podrške

General-major Sakib Forić posjetio bataljon veze Brigade taktičke podrške

25.5.2011

General - major Sakib Forić, zamjenik komandanta OK OS BiH za operacije, posjetio je dana 18.05.2011. godine bataljon veze Brigade taktičke podrške u kasarni „ Miloš Obilić“ na Palama.

General - major Sakib Forić, zamjenik komandanta OK OS BiH za operacije, posjetio je dana 18.05.2011. godine bataljon veze Brigade taktičke podrške u kasarni „ Miloš Obilić“ na Palama. Ovom prilikom general Forić je izvršio uvid u obuku koja se realizuje u bataljonu veze sa Mobilnim trening timom EUFOR-a kao i opći dio stručno - specijalističke obuke novoprimljenih vojnika bataljona veze koji su nakon osnovne obuke u COO Pazarić upućeni u matične jedinice na svoja nova radna mjesta.
Opći dio stručno - specijalističke obuke novoprimljenih vojnika traje 4 nedelje i odnosi se isključivo na osposobljavanje vojnika za dužnosti iz misije roda veze. Nastavni plan za opći dio stručno - specijalističke obuke je napravljen na osnovu smjernica preuzetih sa Seminara roda veze održanog na Jahorini 2009.godine.

Na kraju posjete general Forić je izrazio zadovoljstvo zatečenim stanjem u bataljonu veze Brigade taktičke podrške a posebno je istakao zadovoljstvo zatečenim stanjem na SKČ Leotar i u vodovima veze na SKC Bistrik i Butmir prilikom njegove nenajavljene posjete istim. Na kraju posjete komandant bataljona veze major Željko Bradić izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima realizovane obuke sa MTT EUFOR-a kao i dojmovima generala Forića o istoj.

Odsjek za civilno – vojnu saradnju Komande brTP