Brigada taktičke podrške

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u inžinjerijskom bataljonu

2.8.2011

U prostorijama kasarne „Zdravko Čelar“ u Derventi je 28.07.2011. godine organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Akcija dobrovoljnog davanja krvi je realizovana u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta Derventa.

U prostorijama kasarne „Zdravko Čelar“ u Derventi je 28.07.2011. godine organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Akcija dobrovoljnog davanja krvi je realizovana u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta Derventa. Prikupljanje krvi je vršila Transfuziološka služba iz Doboja.

U ovoj akciji 57 lica je pristupilo dobrovoljnom davanju krvi od kojih su 29 pripadnici inžinjerijskog bataljona Brigade taktičke podrške dok su ostatak od ukupnog broja dobrovoljnih davalaca krvi činili pripadnici civilnih organizacija i ustanova iz Dervente.

Na kraju je izraženo zadovoljstvo zbog velikog broja ljudi koji su se odazvali ovoj akciji kao i dobrom pripremom i organizacijom u prostorijama kasarne „Zdravko Čelar“.

Ova aktivnost dobrovoljnog darivanja krvi propraćena je s velikim interesovanjem od strane novina „Derventski list“ i televizije „K3“.

Odsjek za civilo-vojnu saradnju Komande brTP