Brigada taktičke podrške

Posjeta studenata Univerziteta Sarajevo Brigadi taktičke podrške i kasarni Rajlovac

29.9.2011

U okviru NATO promotivnih aktivnosti septembar-novembar 2011.godine, Brigadu taktičke podrške i vojnu lokaciju „Rajlovac OS BiH“ 28.09.2011.godine posjetili su studenti Američkog univerziteta iz Sarajeva.

U okviru NATO promotivnih aktivnosti septembar-novembar 2011.godine, Brigadu taktičke podrške i vojnu lokaciju „Rajlovac OS BiH“ 28.09.2011.godine posjetili su studenti Američkog univerziteta iz Sarajeva. Studente je u Komandi Brigade taktičke podrške dočekao i dobrodošlicu im izrazio pukovnik Božo Marijan. Nakon uvodnog obraćanja pukovnika Bože Marijana i predstavnika NATO-a puk. Moire Carpenter za studente je upriličen informativni brifing sa ciljem upoznavanja posjetilaca sa informacijama vezanim za Brigadu taktičke podrške i vojnu lokaciju „Rajlovac OS BiH“.

Nakon informativnog obraćanja studenti su u pratnji domaćina obišli Komandu Brigade taktičke podrške i vojnu lokaciju „Rajlovac OS BiH“ gdje im je upriličen taktičko-tehnički zbor gdje su studenti imali priliku da se upoznaju sa ljudstvom i sredstvima bataljona vojne policije, vojnoobavještajnog bataljona, dijelova ljudstva i sredstava deminerskog bataljona, te da prate metodsko-pokaznu vježbu bVP na temu „Upad u objekat i rješavanje talačke situacije“.

U toku posjete vojnoj lokaciji „Rajlovac OS BiH“ studenti su se upoznali i sa ljudstvom i sredstvima 2. helikopterskog skvadrona gdje su mogli da vide helikoptere UH 1H.

Na kraju je sa studentima Američkog univerziteta iz Sarajeva upriličen prijem i druženje u vojničkom klubu Brigade taktičke podrške sa ključnim personalom Komande Brigade taktičke podrške. Ovo druženje su studenti iskoristili da dobiju dodatne informacije na teme koje su za sve njih pojedinačno bile posebno interesantne tokom obilaska, a isto tako su izrazili veliko zadovoljstvo i zahvalnost na gostoprimstvu i što su, kako oni kažu, stvorili realnu sliku o Oružanim snagama BiH i sa pozitivnim mišljenjem napustili kasarnu.

Odsjek za civilno – vojnu saradnju Komande brTP