Brigada taktičke podrške

Na Bobovcu slavljena Misa za domovinu

25.10.2011

Na poziv nadbiskupa vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, vjernici Nadbiskupije vrhbosanske, 22. oktobra okupili su se na Misi za domovinu na kraljevskom gradu Bobovcu kod Kraljeve Sutjeske.

Na poziv nadbiskupa vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, vjernici Nadbiskupije vrhbosanske, 22. oktobra okupili su se na Misi za domovinu na kraljevskom gradu Bobovcu kod Kraljeve Sutjeske. Njima su se, po osmi put, pridružili vjernici katolici djelatnici MO BiH na čelu sa zamjenicom ministra obrane Marinom Pendeš, pripadnici OS BiH predvođeni generalima Jelečem, Jerkićem i Stojčićem te policajci na svim kantonalnim, entitetskim i državnim nivoima. Od rijeke Bukovice, točno u 10, 00 sati uz molitvu krunice, prisutni su se predvođeni kardinalom Puljićem, uputili prema kraljevskom gradu Bobovcu.

Euharistiju na ostacima kasnoantičke utvrde i srednjovjekovnog grada Bobovca, predslavio je kardinal Puljić. Sudjelovalo je četrdesetak sveštenika, među kojima su bili vojni kapelani OS BiH i trojica kapelana iz Republike Hrvatske. Pozdravne riječi u ime vojnog biskupa u Bosni i Hercegovini mons. dr. Tome Vukšića, koji u Vatikanu učestvovao na susretu svih vojnih biskupa svijeta, uputio je glavni kapelan vlč. Željko Čuturić. U pozdravnoj riječi prenio je pozdrave i apostolski blagoslov kojeg je udijelio Papa Benedikt XVI.

Nakon misnog slavlja, svi hodočasnici uputili su se natrag do rijeke Bukovice gdje su bili postavljeni šatori za odmor i okrjepu uz neizostavni vojnički grah.
Kardinal Puljić je na završetku sv. Mise najavio i sve radosno pozvao na molitveni pohod i molitvu za domovinu koji će se i 2012. godine održati krajem oktobra, u subotu koja je najbliža danu smrti posljednje bosanske kraljice Katarine Kotromanić Kosača.

Odjel za civilno – vojnu saradnju Komande brTP