Brigada taktičke podrške

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Inžinjerijskom bataljonu

6.12.2011

Povodom obilježavanja 6.godišnjice osnivanja OS BiH, 24.11.2011.godine u prostorijama kasarne “Zdravko Čelar” Derventa, organizovana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija je izvedena u saradnji sa Općinskom organizacijom Crvenog križa Derventa.

Povodom obilježavanja 6.godišnjice osnivanja OS BiH, 24.11.2011.godine u prostorijama kasarne “Zdravko Čelar” Derventa, organizovana je akcija doborovoljnog darivanja krvi. Akcija je izvedena u saradnji sa Općinskom organizacijom Crvenog križa Derventa.

Prikupljanje krvi vršila je Transfuziološka služba iz Doboja. U ovoj akciji ukupno 55 lica pristupilo dobrovoljnom darivanju krvi, od kojih su 23 pripadnici Inžinjerijskog bataljona, a 22 su činili pripadnici civilnih organizacija i školskih ustanova iz grada Dervente.

Na kraju akcije predsatvnici Transfuziološke službe su izrazili zadovoljstvo zbog velikog broja darivalaca ove dragocjene tečnosti i uputili zahvalnost na dobroj organizaciji od strane Inžinjerijskog bataljona u kasarni “Zdravko Čelar”.

Info - brTP