Brigada taktičke podrške

Pripadnici Brigade taktičke podrške u akciji čišćenja snijega

6.2.2012

Pripadnici Brigade taktičke podrške, u saradnji sa pripadnicima drugih jedinica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine pružili su pomoć civilnim strukturama u akciji čišćenja snijega. Pripadnici Brigade taktičke podrške su od ranih jutarnjih sati radili na raščišćavanju snijega na relaciji Čengić-Vila – Ilidža, zajedno sa radnicima Kantonalnog javnog komunalnog poduzeća GRAS.

Pripadnici Brigade taktičke podrške, u saradnji sa pripadnicima drugih jedinica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine pružili su pomoć civilnim strukturama u akciji čišćenja snijega.

Pripadnici Brigade taktičke podrške su od ranih jutarnjih sati radili na raščišćavanju snijega na relaciji Čengić-Vila – Ilidža, zajedno sa radnicima Kantonalnog javnog komunalnog poduzeća GRAS.

Od jutarnjih sati u ponedjeljak 06. 02. 2012. pripadnici BrTP angažirani su i na raščišćavanju snijega ispred zgrade Parlamenta BiH. Inžinjerijske mašine iz sastava inžinjerijskog bataljona BrTP na Palama su i dalje angažirane na raščišćavanju snijega prema planu civilnih struktura ove opštine.
Pripadnici Brigade taktičke podrške su, osim pomoći civilnim strukturama, izvršavali i svakodnevne aktivnosti, a u uslovima vremenskih nepogoda angažirani su svi raspoloživi ljudski i materijalni kapaciteti za čišćenje lokacija razmještaja komandi i jedinica.
Svi pripadnici komande brTP u kasarni “Rajlovac OS BiH” su organizovali akciju čišćenja prilaza i parkinga kasarne.

Sve jedinice Brigade taktičke podrške koje su predviđene za upotrebu u vanrednim situacijama spremne su za upotrebu i angažiraju se na pružanju pomoći i spašavanja, kako vojnih tako i civilnih objekata i ljudi, radi otklanjanja posljedica snježnog nevremena u BiH

Info – BrTP