Brigada taktičke podrške

Humanitarne aktivnosti pripadnika Brigade taktičke podrške u 2011. godini

23.2.2012

Tokom 2011. godine pripadnici Brigade taktičke podrške su podržali i organizovali niz humanitarnih akcija. Pripadnici ove brigade su uzeli učešće u svih 72 humanitarnih akcija koje su pokrenute od strane Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine za pomoć sadašnjim i bivšim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

Tokom 2011. godine pripadnici Brigade taktičke podrške su podržali i organizovali niz humanitarnih akcija. Pripadnici ove brigade su uzeli učešće u svih 72 humanitarnih akcija koje su pokrenute od strane Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine za pomoć sadašnjim i bivšim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i njihovim porodicama. U ovim akcijama pripadnici Brigade taktičke podrške prikupili su novčana sredstva u iznosu od 33.558,00 KM.

Uslijed teške ekonomske krize u Bosni i Hercegovini, a na inicijativu komandanta Brigade taktičke podrške brigadira mr. Esada Šejtanića, u 2011. godini unutar brigade su pokrenute humanitarne akcije za pomoć najmlađim i najugroženijim populacijama našeg društva, tj. djeci.

Tako je u avgustu mjesecu 2011. godine realizovana humanitarna akcija pod geslom „Danas pomažemo drugom da bude obrazovan i koristan član društva”, koja je imala za cilj opremanje školske djece osnovnim školskim priborom i novčanom pomoći. U ovoj humanitarnoj akciji je skupljeno sredstava u iznosu od 4.207,00 KM, od čega su za 26 prvačića iz čitave Bosne i Hercegovine osigurani ruksaci, osnovni školski pribor i novčana pomoć od po 100 KM.

Uoči novogodišnjih i vjerskih praznika, u decembru 2011. godine, pokrenuta je i humanitarna akcija kupovine paketića za nezbrinutu i bolesnu djecu.

U ovoj akciji od 2.166,00 KM prikupljenih sredstava osigurani su paketići za 34 bolesne djece u Kliničkoj bolnici Mostar, 45 paketića za nezbrinutu djecu smještenu u JU Dječji dom Mostar te 65 paketića za bolesnu djecu u Univerzitetsko-kliničkom centru Banja Luka.

Tokom 2011. godine pripadnici Brigade taktičke podrške su po osnovu humanitarnih akcija izdvojili ukupno 39.931,00 KM ličnih sredstava.

Info - brTp