Brigada taktičke podrške

Uručeni certifikati polaznicima kursa „Fizičko osiguranje skladišta – modul 2“

30.3.2012

U zgradi komande Brigade taktičke podrške, na vojnoj lokaciji „Rajlovac OS BiH”, 30.03.2012. godine uručeni su certifikati polaznicima kursa „Fizičko osiguranje skladišta – modul 2”. Navedeni kurs je realizovan od strane švicarskog MTT EUFOR-a, a u sklopu obuke koju sa Oružanim snagama Bosne i Hercegovine realizuje EUFOR.

U zgradi komande Brigade taktičke podrške, na vojnoj lokaciji „Rajlovac OS BiH”, 30.03.2012. godine uručeni su certifikati polaznicima kursa „Fizičko osiguranje skladišta – modul 2”.
Navedeni kurs je realizovan od strane švicarskog MTT EUFOR-a, a u sklopu obuke koju sa Oružanim snagama Bosne i Hercegovine realizuje EUFOR.

Svečanoj ceremoniji završetka kursa prisustvovale su brojne zvanice iz Zajedničkog štaba i Operativne komande Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, NATO-a, EUFOR-a, te predstavnika vojno-diplomatskog kora akreditiranih u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Švicarske u Bosni i Hercegovini NJ.E. dr. Andre Schaller i komandant Brigade taktičke podrške brigadir mr. Esad Šejtanić na svečanoj ceremoniji zatvaranja kursa iskazali su važnost i ozbiljnost tematike koja se obrađivala, te instruktorima i polaznicima kursa „Fizičko osiguranje skladišta – modul 2” čestitali na uspješnoj realizaciji istog.
Na kraju su NJ.E. Andre Schaller i brigadir mr. Esad Šejtanić uručili cetrifikate za 15 polaznika koji su uspješno završili navedeni kurs i 5 novocertificiranih instruktora iz sastava Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Info-brTP