Brigada taktičke podrške

Provjera tjelesne spremnosti pripadnika deminerskog bataljona

6.4.2012

Obzirom da nivo tjelesne spremnosti vojnika ima direktan uticaj na njegovu borbenu spremnost kroz godišnji Plan obuke deminerskog bataljona Brigade taktičke podrške planirane su i provjere tjelesne spremnosti. Tako je u periodu od 28.03. do 05.04.2012. godine u komandi i jedinicama deminerskog bataljona, a na lokacijama razmještaja, održana provjera tjelesne spremnosti pripadnika deminerskog bataljona.

Obzirom da nivo tjelesne spremnosti vojnika ima direktan uticaj na njegovu borbenu spremnost kroz godišnji Plan obuke deminerskog bataljona Brigade taktičke podrške planirane su i provjere tjelesne spremnosti. Tako je u periodu od 28.03. do 05.04.2012. godine u komandi i jedinicama deminerskog bataljona, a na lokacijama razmještaja, održana provjera tjelesne spremnosti pripadnika demierskog bataljona.

Realizacija testa tjelesne spremnosti se realizovala prema standardima u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine a koji su propisani kroz pravilnik TP 21-20. Shodno propisanim standardima rezultati u disciplinama: sklekovi, trbušnjaci i trčanje na 3200 metara pretvaraju se u bodove koji se koriste za ocjenjivanje tjelesne spremnosti pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

info: brTP