Brigada taktičke podrške

Gađanje MILES opremom mehanizovanog voda sa OT M113

25.4.2012

U okviru planskih aktivnosti, koje su vezane za pripremu vježbe „Dinamični odgovor 12-5“, Oklopni bataljon brTP je sa svojim mehanizovanim vodom od 17.04. do 20.04.2012.godine izveo gđanje na LOP Dubrave koristeći MILES opremu.

U okviru planskih aktivnosti, koje su vezane za pripremu vježbe „Dinamični odgovor 12-5“, Oklopni bataljon brTP je sa svojim mehanizovanim vodom od 17.04. do 20.04.2012.godine izveo gđanje na LOP Dubrave koristeći MILES opremu. Tokom ove aktivnosti sa oklopnim transporterima M113 izvedene su aktivnosti na pripremi MILES opreme za rad na OT M113.

Nakon svih pripremnih aktivnosti i podešavanja komponenti opreme za gađanje, pristupilo se gađanju uz upotrebu manevarske municije i ostalih artificija. Sastav mehnizovanog voda je pokazao visok nivo obučenosti i uvježbanosti u radu sa ovom savremenom opremom. Poslije dnevnog gađanja sa MILES opremom izvedeno je i noćno gađanje uz upotrebu IC farova. Ova aktivnost je još jednom potvrdila sveobuhvatnost i visoku obučenost posluga i kvaliteta sredstava i opreme. Sve ove aktivnosti su urađene da bi jedinica spremno dočekala naredne aktivnosti.

Info-brTP