Brigada taktičke podrške

Inžinjerijski radovi na uređenju kasarne „Božan Šimović“ Čapljina

7.6.2012

U periodu od 07.03. do 25.05.2012.godine pripadnici Inžinjerijskog bataljona brTP su bili angažovani na uređenju kasarne „Božan Šimović“ Čapljina.

U periodu od 07.03. do 25.05.2012.godine pripadnici Inžinjerijskog bataljona brTP su bili angažovani na uređenju kasarne „Božan Šimović“ Čapljina.
U pripremi kasarne za izvođenje vježbe „Zajednički otpor 2012“ u kojoj, pored OS BiH učestvuju i pripadnici OS SAD, Civilne zaštite, vatrogasne jedinice i razne druge institucije, inžinjerici su dali veliki doprinos. Radeći punim kapacitetom, čak i po 11 sati dnevno, za 50 radnih dana, pripadnici inžinjerije su pripremili poligon za vježbu, napravili iskope za ogradu oko kasarne, izradili scenu za vježbu, puteve u kasarni, iskopali kanale za rasvjetu, grijanje i vodu, te uredili krug kasarne i PP pojaseve.

Visoko motivisani, vođeni entuzijazmom da svima pokažemo šta su OS BiH, čak i u nepovoljnim vremenskim uslovima, a često i nedostatak pogonskog goriva, nisu spriječili pripadnike Inžinjerijskog bataljona brTP da sve obaveze završe na vrijeme i omoguće sve preduslove za pravovremeni početak i nesmetano odvijanje vježbe „Zajednički otpor 2012“.
Prilikom obilazaka radova, od strane zamjenice ministra odbrane Marine Pendeš, načelnika ZŠ OS BiH, general-pukovnika Miladina Milojčića, te general-majora Ante Jeleča, iskazane su sve pohvale za angažovanje i zalaganje pripadnika Inžinjerijskog bataljona na ovom zadatku.
Završetkom ovih aktivnosti, još jednom je došao do izražaja profesionalizam i požrtvovanje koji se gaje u Inžinjerijskom bataljonu kada se radi o ostvarenju ciljeva koji se postavljaju pred ovu jedinicu.

Info-brTP