Brigada taktičke podrške

Inžinjerijski radovi u Čapljini i Bileći

2.8.2012

U prethodne dvije sedmice Inžinjerijski bataljon Brigade taktičke podrške bio je angažovan na izvođenju radova na vojnim lokacijama u Čapljini i Bileći. Ovi radovi su se odnosili na uređenje protivpožarnih pojaseva na lokacijama skladišta „Baćevići“ u Mostaru i „Gabela“ u Čapljini kao i uređenja puta do strelišta „Gorica“ u Čapljini, a u cilju uspostavljanja osnovnih protivpožarnih mjera zaštite i poboljšanja uslova života i rada pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na pomenutim lokacijama.

U prethodne dvije sedmice Inžinjerijski bataljon Brigade taktičke podrške bio je angažovan na izvođenju radova na vojnim lokacijama u Čapljini i Bileći.
Ovi radovi su se odnosili na uređenje protivpožarnih pojaseva na lokacijama skladišta „Baćevići“ u Mostaru i „Gabela“ u Čapljini kao i uređenja puta do strelišta „Gorica“ u Čapljini, a u cilju uspostavljanja osnovnih protivpožarnih mjera zaštite i poboljšanja uslova života i rada pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na pomenutim lokacijama.

Prilikom realizacije ovih zadataka pripadnici Inžinjerijskog bataljona su izradili PP pojaseve ukupne površine od 18.000 m², a na strelištu „Gorica“ izvršena je sanacija puta u dužini od 600 m i nasipanje platforme sa 40 m³ posipnog materijala.

Ovim aktivnostima pripadnici Inžinjerijskog bataljona umnogome su doprinjeli povećanju sigurnosti vojnih objekata i lokacija.

Na prostoru Bileće Inžinjerijski bataljon je bio angažovan na dvije lokacije i to: u kasarni „Bilećki borci“ i skladištu „Duži“ u Trebinju. Na ovim lokacijama je vršeno ravnanje i uređenje parking prostora površine oko 3.150 m², saniranje oko 1.250 m makadamskog puta i uređenje PP pojasa u dužini od 2.800 m.

Info-brTP