Brigada taktičke podrške

Realizacija kursa operatora za uništavanje eksplozivnih sredstava

11.9.2012

U kasarni „Rajlovac OS BiH“otpočela je realizacija kursa za operatore za uništavanje eksplozivnih sredstava (UES). Kurs će izvoditi instruktori iz sastava Odjeljenja za obuku Deminerskog bataljona brigade taktičke podrške u periodu od 10.09. do 05.10.2012.godine.

U kasarni „Rajlovac OS BiH“otpočela je realizacija kursa za operatore za uništavanje eksplozivnih sredstava (UES).
Kurs će izvoditi instruktori iz sastava Odjeljenja za obuku Deminerskog bataljona brigade taktičke podrške u periodu od 10.09. do 05.10.2012.godine.

Cilj ovoga kursa je upoznavanje polaznika sa procedurama rada i regulativama kojima se reguliše humanitarno deminiranje u OS BiH.

Na „Kurs operatora za UES“ u Odjeljenju za obuku izvršen je prijem 20 polaznika iz sastava Deminerskog bataljona, koji su završili Osnovni deminerski kurs i već rade na poslovima humanitarnog deminiranja..

Polaznicima kursa pružit će se potrebna znanja i neophodne vještine za obavljanje zadataka u procesu uništavanja eksplozivnih sredstava.

Ovaj kurs je u potpunosti prilagođen standardima koje propisuje BH MAC, te nakon završetka i osposobljavanja pripadnika na ovom kursu polaznici će dobiti certifikat o završenom kursu za UES, kao i zvaničnu akreditaciju od strane BH MAC-a.

Info – brTP