Brigada taktičke podrške

Dani otvorenih vrata u kasarni „A.LJ.ŠUTAK“ u Bugojnu

24.9.2012

U cilju predstavljanja OS BiH u javnosti i jačanju saradnje sa civilnim institucijama na području razmještaja jedinica Deminerskog bataljona brTP, 20.09.2012.godine u kasarni „A.LJ. Šutak“ Bugojno održana je manifestacija „Dani otvorenih vrata“.

U cilju predstavljanja OS BiH u javnosti i jačanju saradnje sa civilnim institucijama na području
razmještaja jedinica Deminerskog bataljona brTP, 20.09.2012.godine u kasarni „A.LJ. Šutak“ Bugojno održana je manifestacija „Dani otvorenih vrata“.

Iako su bili veoma loši vremenski uslovi, na manifestaciji je prisustvovalo oko stotinu posjetitelja, od kojih najveći broj djece iz osnovnih i srednjih škola sa područja općine Bugojno. Svojim prisustvom ovu manifestaciju uveličao je i Načelnik općine Bugojno.

Posjetitelji su mogli da vide uniforme pripadnika OS BiH, predstavljene su im aktivnosti i oprema čete za NUS, pješadijsko naoružanje, deminerska i medicinska oprema. Praktično su im predstavljene deminerske aktivnosti formirajući lažno deminersko radilište, kao i upotreba pasa (prega) za otkrivanje mina.

Nakon obilaska radnih tačaka gostima je upriličen ručak u KTB kasarne u Bugojnu. Ova manifestacija je i medijski propraćena os strane lokalnih medija općine Bugojno.

Info-brTP