Brigada taktičke podrške

Sportski dan na nivou OK OS BiH na lokaciji kasarne „Rajlovac OS BiH“

11.10.2012

Komanda Brigade taktičke podrške bila je domaćin i organizator sportskog dana na nivou OK OS BiH, koji je realizovan 10.10.2012.godine u kasarni “Rajlovac OS BiH”.

Komanda Brigade taktičke podrške bila je domaćin i organizator sportskog dana na nivou OK OS BiH, koji je realizovan 10.10.2012.godine u kasarni “Rajlovac OS BiH”.
Na sportskom danu učestvovalo je šest ekipa sa dvijestotine takmičara iz sastava OK OS BiH: Operativna komanda, 4., 5. i 6. pješadijska brigada, Brigada taktičke podrške i Brigada zračnih snaga.
Pored takmičenja u malom fudbalu, odbojci, odbojci na pijesku za žene, po prvi put u Oružanim snagama se odigrao „streetball“, 3 na 3, ulični basket za muškarce i žene.
Ceremonmija otvaranja uslijedila je nakon predaje raporta komandanta Brigade taktičke podrške brigadira mr. Esada Šejtanića v.d. komandanta Operativne komande brigadnom generalu Ivici Jerkiću.

Postrojenim ekipama obratio se brigadni general Ivica Jerkić, takmičarima poželio dobrodošlicu i puno sreće u ostvarivanju najboljih sportskih rezultata, istaknuvši da sport ima važnu ulogu u promoviranju sportskog duha unutar Oružanih snaga, duhа koji predstavlja prijateljski odnos prema drugim ekipama, ljubaznost prema organizatoru te fer plej i korektnu igru.
Odigravanjem prvih utakmica na svim terenima pripadnici Brigade taktičke podrške su zabilježili pobjede i tako pokazali svoju spremnost da se žele dokazati kao sportisti kao i da na svim poljima budu prvi.
Do kraja takmičenja, iz utakmice u utakmicu, ženska ekipa u „streetballu“ je bez izgubljene utakmice osvojila prvo mjesto, dok je muška ekipa uz jedan remi i sve ostale pobjede takođe zauzela prvo mjesto.
Ekipa Brigade taktičke podrške u odbojci je osvojila prvo mjesto i tako skinula ekipu 6.pbr sa prvog mjesta.U finalnoj utakmici između 5.pbr i brTP u malom nogometu prvo mjesto je pripalo ekipi 5.pbr.
S obzirom da su sve utakmice odigrane u sportskom duhu, fer i korektnoj igri, sudije i nisu imale puno posla.
Iako nije bilo zvaničnog proglašenja najboljih ekipa i pojedinaca, jedina ekipa u disciplini „streetball“ za žene bez izgubljene utakmice bila je ekipa Brigade taktičke podrške.
Diplome po disciplinama za prvo, drugo i treće mjesto je uručio brigadni general Ivica Jerkić.
Komanda Brigade taktičke podrške je odlično organizovala i realizovala takmičenje što su potvrdili i učesnici takmičenja.

Info-brTP