Brigada taktičke podrške

Proslava 8.marta u komandi Brigade taktičke podrške

12.3.2013

U povodu 8.marta – Međunarodnog dana žena, 07.03.2013. godine, u komandi Brigade taktičke podrške upriličen je svečani prijem za pripadnice komande Brigade taktičke podrške.

Domaćin ovog prijema bio je brigadir mr. Esad Šejtanić, komandant Brigade taktičke podrške, koji je uz prisustvo personala iz sastava Komande brigade uručio prigodne poklone svim pripanicama ove komande. Poklone i prijem, iz ličnih sredstava, su za pripadnice komande brigade organizovali kolege navedene komande želeći i na ovaj način izraziti svoju zahvalnost i poštovanje spram kolegica koje su u ovoj jedinicu u potpunosti ravnopravne u izvršavanju svojih zadataka i obaveza. Pored svečanog dijela prijema ovo je bila i prilika da se naglasi značaj i uloga žena ne samo u Brigadi taktičke podrške, nego i u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine uopće.

Ovaj praznik se već tradicionalno obilježava u komandi i potčinjenim jedinicama Brigade taktičke podrške i sigurno predstavlja jedan od bitnih datuma u ovoj jedinici. Pripadnice ove jedinice su u proteklom periodu, kao i mnogo puta do sada, pokazale kako znaju odgovoriti svim izazovima zahtjevnog posla kojim se bave, ulažući u svaki zadatak svoje znanje, motiv i iskustvo te ravnopravno stajati u stroju sa svojim kolegama, naglasio je komandant brigadir mr. Esad Šejtanić.

Info-brTP