Brigada taktičke podrške

Posjeta zamjenika komandanta OK OS BiH za operacije brigadnog generala Sakiba Forića Deminerskom bataljonu

28.3.2013

Zamjenik komandanta OK OS BiH za operacije brigadni general Sakib Forić je uz predstavnike OK OS BiH 26.03.2013. godine posjetio jedinice Deminerskog bataljona Brigade taktičke podrške smještenih u kasarni „Rajlovac OS BiH“.

Brigadnog generala Sakiba Forića ispred komande Brigade taktičke podrške primio komandant brigade taktičke podrške brigadir mr Esad Šejtanić. Nakon izvršenog prijema, Komandant Deminerskog bataljona pukovnik Dževad Zenunović, izvršio je informisanje generala Forića i tima starješina iz OK OS BiH o stanju i aktivnostima deminerskog bataljona.

Kroz informativni brifing pukovnik Dževad Zenunović je predstavio organizacijsko-formacijsku strukturu deminerskog bataljona, prezentaciju deminerskih aktivnosti u 2013 godine, trenutne deminerske operacije, te aktivnosti čete za NUS koje se odnose na verifikaciju uništenja nestabilne municije metodom otvorene detonacije na poligonu „Odlučna Barbara „-Glamoč i realizaciju obuke po OCC konceptu i PARP-u.

Na kraju posjete brigadni general Sakib Forić je naveo trenutne probleme s kojim se OS BiH susreću u realizaciji planiranih deminerskih aktivnosti a koji se tiču logističke podrške i dao smjernice za daljnji rad, na realizaciju individualne i kolektivne obuke, održavanje i poboljšanje fizičke spremnosti, te izvršio obilazak prostorija za smještaj personala i opreme.

info: brTP