Brigada taktičke podrške

Podrška kampanji „Lend Your Leg“ – „Posudi svoju nogu“

9.4.2013

U povodu 14. godišnjice stupanja na snagu Konvencije o zabrani mina, pripadnici deminerskog bataljona su u cilju skretanja pažnje na posljedice prisustva mina dali učešće u realizaciji kampanje „posudi svoju nogu“ – Lend Your Leg“ koju su sproveli predstavnici UNDP-a 03.04.2013. godine u kasarni OS BiH „Rajlovac“ u Sarajevu.

Pripadnici Deminerskog btaljona brTP su simboličnim aktom zavrtanja nogavica pantalona, dali učešće u ovoj kampanji koju sprovode nevladina organizacija „Inicijative preživjelih od mina“ uz podršku Razvojnog Programa Ujedinjenih Nacija (UNDP), ICLB-a, Centra za uklanjanje mina (BHMAC) i Koalicijom za uključivanje protivminskih akcija u razvojne programe.

Deminerski bataljon/brTP kao jedinica iz sastava OS BiH koja direktno učestvuje u realizaciji čišćenja zagađenog prostora BiH minama ovim aktom je dala podršku ovoj kampanji s nadom da će se ovim skrenuti pažnja na opasnost od minskih polja na prostoru BiH.

Fotografije snimljene tokom realizacije ove aktivnosti su izložene i predstavljene, povodom obilježavanja 4. aprila „Međunarodnog dana svjesnosti o opasnosti od mina i pomoći žrtvamamina“.

 

Info-brTP

Kontakt telefon: 033/773-425