Brigada taktičke podrške

Provjera fizičke spremnosti pripadnika Deminerskog bataljona

15.4.2013

Obzirom da nivo fizičke spremnosti vojnika ima direktan uticaj na njegovu borbenu spremnost kroz godišnji Plan obuke Deminerskog bataljona/brTP planirane su provjere fizičke spremnosti.

Provjera fizičke spremnosti profesionalnih vojnih lica se po planu obuke vrši jednom godišnje i rezultati ocjenjivanja se unose u personalne kartone pripadnika i isti se uzimaju u obzir prilikom redovnog ocjenjivanja PVL.

Provjera fizičke spremnosti komande Deminerskog bataljona izvršena je u skladu sa Planom obuke dana 10.04.2013 godini na lokaciji kasarne „Rajlovac OS BIH“, dok će podčinjene jedinice iz sastava Deminerskog bataljona provjeru fizičke spremnosti izvršiti tokom mjeseca aprila u skladu sa planom fizičke provjere na lokacijama razmještaja jedinica.

Realizacija TTS se izvodi prema standardima koji su propisani kroz pravilnik TP 21-20, a po kom se rezultati u disciplinama, sklekovi, trbušnjaci trčanje na 3200 m pretvore u bodove koji se koriste za ocjenjivanje tjelesne spremnosti vojnika.

Pripadnici Komande Deminerskog bataljona su ostvarili zadovoljavajuće rezultate obzirom da kasarna Rajlovac pruža dobre uslove za bavljenje, kako individualnih, tako i kolektivnih sportova.

Info-brTP