Brigada taktičke podrške

Posjeta Parlamentarnog vojnog povjerenika Bataljonu veze

21.5.2013

Dana 16.05.2013.godine u posjeti Bataljonu veze boravio je Parlamentarni vojni povjerenik gospodin Boško Šiljegović, sa službenicom gospođom Hadžailić-Bubalo.

Gospodina Šiljegovića primio izvršni oficir bataljona veze mr. major Sulejman Salihagić. U informativnom brifingu mr. major Sulejman Salihagić upoznao je gospodina Šiljegovića sa organizacijsko-formacijskom strukturom, misijom, rasporedom jedinica bataljona veze i težišnim aktivnostima u okviru jedinice. Poseban osvrt je dat na poboljšanje uslova života i rada na stacionarno – komunikacijskim čvorištima, poboljšanje infrastrukture i standardizacije. Vojni povjerenik je razgovarao sa ključnim personalom komande bataljona veze i sa komandirima četa, gdje su predočeni problemi koji otežavaju funkcionisanje jedinice u izvršavanju svakodnevnih zadataka. Održan je sastanak i sa pripadnicama bataljona veze, nakon čega je izvršen obilazak smještajnih kapaciteta jedinice, kako bi se predočilo stvarno stanje za uslove rada pripadnika bataljona veze.

U završnom brifingu gosp. Šiljegović je iskazao zadovoljstvo izvršenom posjetom, domaćinskim odnosom, te je rekao da cilj ovakvih posjeta nije traženje problema, već poboljšanje stanja života i rada u jedinici.

Info-brTP