Brigada taktičke podrške

Ministar odbrane Slovenije posjetio Brigadu taktičke podrške

3.7.2013

Ministar odbrane Republike Slovenije Roman Jakič sa delegacijom 03.07.2013.godine posjetio je Brigadu taktičke podrške u Rajlovcu.

Делегацију Словеније је у касарни “Рајловац ОС БиХ” дочекао министар одбране БиХ Зекеријах Осмић са сарадницима, бригадни генерал Ивица Јеркић, замјеник команданта ОК ОС БиХ за ресурсе и представници ЗШ ОС БиХ, а у име команде брТП, као домаћина, госте је примио начелник штаба брТП бригадир Ненад Гарић.

Након изражене добродошлице, бригадир Ненад Гарић изнио је краћи информативни брифинг кроз који је представио историјат, мисију, организацијско формацијску структуру, локације размјештаја команде и јединица Бригаде тактичке подршке, активности у протеклом периоду са акцентом на деминирање, те сарадњу са Републиком Словенијом.

Послије одржаног брифинга услиједила је дискусија а потом су посјетиоци могли да виде методско показне вјежбе мануелног чишћења мина на терену, као и рад ЕОД тима на уклањању убојитих средстава помоћу робота.

Посјетиоци су изразили задовољство оним што су видјели и уз захвалност на дочеку завршили посјету Бригади тактичке подршке.

У пратњи министра Јакича, између осталих, налазили су се и амбасадор Словеније у БиХ Андреј Грасселли, војни аташе Словеније у БиХ бригадир Јожеф Мурко, те замјеник начелника Генералштаба Војске Републике Словеније бригадир Андреј Остерман.

Инфо-брТП