Brigada taktičke podrške

Posjeta kadeta Vojne akademije OS Švedske Bataljonu veze

9.7.2013

Bataljon veze brTP imao je čast ugostiti kadete Vojne akademije OS Švedske dana 04.07.2013. godine. U najavljenoj posjeti Bataljonu veze u kasarni „Miloš Obilić“ Pale, pored dvadeset jednog kadeta OS Švedske boravili su i potpukovnik Thomas Klementsson, vojni ataše OS Švedske u Beogradu, potpukovnik Stefan Ceder načelnik Vojne akademije OS Švedske, kapetan Sofia Hedberg vođa grupe profesora sa Vojne akademije OS Švedske, kao i predstavnici EUFOR-a potpukovnik Johan Ruden i major Peter Ahlm iz sastava švedskog kontigenta.

Nakon svečanog prijema koji je upriličio izvršni oficir Bataljona veze mr. major Sulejman Salihagić, organizovan je informativni brifing za goste. Na brifingu pripadnici Vojne akademije OS Švedske imali su priliku da se upoznaju sa organizacijiskom strukturom, funkcijom i radom pripadnika bataljona veze. Mr. major Sulejman Salihagić goste je informisao o specifičnosti rada personala na izdvojenim objektima, gdje je skrenuo pažnju na njihov profesionalizam u izvršavanju vrlo složenih i kompleksnih zadataka, što je izazvalo veliku pažnju kadeta. Po završetku brifinga kadeti su postavljali pitanja koja su se odnosila na rad personala na izdvojenim objektima, usavršavanje, položaj žena u bataljonu veze, vojnog školstva i stručnog usavršavanja. Na sva pitanja iscrpne odgovore dali su mr. major Salihagić Sulejman i major Mitar Adžić koji je bio predstavnik brTP.

Posjetioci su nakon toga obišli TT zbor koji su pripremili pripadnici Bataljona veze i mogli su da vide sredstva veze koja se koriste u OS BiH, da saznaju na koji se način primenjuju i kako funkcionišu.

Na kraju posjete načelnik Vojne akademije OS Švedske potpukovnik Stefan Ceder zahvalio je svim pripadnicima Bataljona veze na gostoprimstvu, na načinu kojim je prezentovana jedinica uz naglasak da im je želja da pripadnici Bataljona veze budu njihovi gosti prilikom dolaska u Švedsku.

Info-brTP